ORACAL 8510

Peskirna folija

Opis

Ova folija daje efekat peskirnog stakla. U srebrnoj i zlatnoj nijansi otvara niz mogućnosti za dekoraciju izloga i prozora. Sa odličnom trajnošću od 7 godina pruža najbolje rešenje za većinu izloga kod banaka, kladionica, parfimerija, itd. Ličnim iskustvom smo dosli do zaključka da je idelna u kombinaciji sa mat srebrnom, mat providnom, jakim nijansama crvene, plave i narandžaste.


Tehničke karakteristike

Opis

Specijalna PVC folija sa polimeričnim stabilnim plastifikatorima, koja obezbeđuje homogenost kada se gleda kroz nju ili kada je na materijalima. Njena srednje sjajna površina sprečava neželjenu refleksiju. U srebrnoj i zlatnoj nijansi i različitih struktura.

Papirna podloga

Papir presvučen silikonom s jedne strane, 137 g/m², koji obezbeđuje lako skidanje folije.

Lepak

Solvent polyacrylate, trajni.

Primena

Za postizanje efekta inja na staklu, tj. zaleđenog stakla ili peskiranog ili isečenog stakla; naročito za dekoraciju izloga i staklenih vrata. Pogodno za proizvodnju na sistemima za sečenje (katerima).

Tehnički podaci

Debljina* (bez zaštitnog papira i lepka) 80 mikrona
Dimenziona stabilnost (FINAT TM 14) nalepljena na čelik, bez značajnog poprečnog skupljanja, u dužini 0,2 mm max.
Otpornost na temperaturu nalepljena na aluminijum, -40°C do +90°C, bez promena
Otpornost na sredstva za čišćenje nalepljena na akril-staklo, 8h u alkalijama za pranje (0,5% sredstva za čišćenje u domaćinstvu) na sobnoj temperaturi i 65°C, bez promena
Adheziona sila*
(FINAT TM 1, nakon 24h, nerđajući čelik)
18 N/25 mm staklo
16 N/25 mm akril-staklo
Otpornost na istezanje (DIN EN ISO 527)
uzdužno
poprečno
min. 19 MPa
min. 19 MPa
Prekidno izduženje (DIN EN ISO 527)
uzdužno
poprečno
min. 130 %
min. 150 %
Maksimalno vreme skladištenja** 2 godine
Temperatura na kojoj se primenjuje min. +8ºC
Rok trajanja nakon primene od strane stručnog lica izložena vertikalnim spoljnim uslovima
(normalna klima Centralne Evrope)
7 godina
* prosečna
** u originalnom pakovanju, na 20°C i 50% relativne vlažnosti

Menu